Cele mai bune măști de față pentru riduri: rețete din natură

Măștile de față pot combate semnele îmbătrânirii: ridurile, porii dilatați, umflarea și culoarea palnie a pielii. Procedurile se pot face acasă folosind legume, fructe, miere, argilă și alte ingrediente disponibile.

rețete populare pentru întinerirea pielii

Măști antirid: ajutorul naturii

Măștile sunt un element important în programul de îngrijire a pielii. Acasă, puteți folosi formulări gata făcute, dar este mult mai ușor să pregătiți singur amestecurile de nutrienți. Procedura se efectuează de 1-2 ori pe săptămână sau cure de 5-7 măști la două zile, urmate de o pauză. Compoziția este selectată în funcție de starea și tipul de piele.

La aplicarea măștii, nutrienții și substanțele hidratante intră în straturile superioare ale epidermei. Acizii din fructe promovează reînnoirea, regenerarea celulară și exfolierea particulelor moarte. Pielea devine mai fină și mai strălucitoare. Lecitina și uleiurile naturale hrănesc, redau elasticitatea, netezesc ușurarea. Componentele naturale de lifting reduc umflarea, elimină ptoza legată de vârstă, înmoaie pliurile profunde. Procedurile de îngrijire constantă ajută pielea să nu îmbătrânească, să-și mențină tonusul și aspectul plăcut.

Pentru a face măștile mai eficiente, acestea sunt combinate cu peelinguri, hidratare zilnică și protecție solară permanentă.

Efectul măștii este vizibil imediat după spălarea compoziției. Cu toate acestea, nu durează mult, fața păstrează un aspect proaspăt timp de 12-24 de ore, iar în unele cazuri chiar mai puțin. Dar măștile au un efect cumulativ, după mai multe proceduri starea pielii se îmbunătățește semnificativ.

masca de intinerire a pielii

Compoziția se distribuie pe față cu o pensulă din fibre sintetice.

Măștile și împachetările de casă sunt capabile de:

  • riduri fine netede;
  • normalizează metabolismul apă-lipidic;
  • reface tonusul pierdut al pielii;
  • strângeți ovalul feței, redați claritatea trăsăturilor;
  • elimina umflarea și umflarea;
  • îmbunătățirea tenului;
  • face pielea supla si elastica.

La alegerea procedurilor, trebuie luate în considerare și contraindicațiile. Unele componente pot provoca iritații, este mai bine să efectuați un test înainte de procedură. O cantitate mică din amestec este aplicată pe interiorul încheieturii mâinii. Dacă nu se observă mâncărime și erupție cutanată, masca poate fi aplicată în siguranță pe față.

Pentru măști, alegeți produse care se găsesc întotdeauna în frigider sau în dulapul de bucătărie. Unele componente pot fi achiziționate de la o farmacie sau un magazin de cosmetice, sunt ieftine, dar foarte eficiente.

Pentru tratamentele la domiciliu pentru a scăpa de riduri, cel mai adesea utilizați:

  • uleiuri vegetale rafinate (migdale, masline, soia, piersici, samburi de struguri, floarea soarelui);
  • Uleiuri esentiale;
  • piure și sucuri din legume, fructe de pădure și fructe;
  • argilă cosmetică;
  • alge;
  • miere, propolis și alte produse apicole;
  • lapte, kefir, iaurt;
  • albuș și gălbenuș;
  • drojdie de pâine;
  • decocturi de ierburi;
  • ovaz.

Reguli de procedură

Mai întâi trebuie să te demachiezi și să te speli pe față cu o spumă sau un gel moale. Pentru o curățare mai profundă, puteți folosi un exfoliant: peeling gata făcut cu acizi din fructe sau un scrub pe bază de zahăr, sare, zaț de cafea. Acest tratament va face pielea mai receptivă, componentele nutritive ale măștii vor pătrunde mai adânc și vor acționa mai eficient. Părul trebuie ascuns sub o șapcă sau un bandaj elastic.

Masca se prepară imediat înainte de aplicare. Cu depozitare prelungită, devine mai puțin util. Componentele trebuie să fie la temperatura camerei, unele produse se recomandă să fie încălzite într-o baie de apă înainte de amestecare.

Pentru a obține efectul optim, se recomandă alternarea rețetelor.

Amestecul se întinde pe piele cu vârful degetelor, cu un tampon de vată sau cu o perie plată specială din fibre sintetice. Masca nu trebuie aplicată pe zona din jurul ochilor și buzelor. Pe zonele cu probleme (frunte, pomeți), puteți pune un alt strat de amestec. Pentru ca masa semi-lichidă să nu alunece de pe piele, după aplicarea măștii, se recomandă să vă culcați și să vă relaxați. Ochii sunt închiși cu dischete de bumbac înmuiate în ceai rece de mușețel sau ceai negru puternic.

Procedura durează 10-20 de minute. Apoi resturile de măști sunt îndepărtate cu șervețele umede sau tampoane de bumbac, fața se clătește bine mai întâi cu apă caldă și apoi rece. În concluzie, este util să ștergeți fața cu gheață preparată dintr-un decoct de ierburi: mușețel, mentă, salvie.

citrice pentru intinerirea pielii

Măștile cu fructe bogate în acizi naturali vor ajuta la eliminarea ridurilor.

Măști de la primele schimbări legate de vârstă

Compușii pe bază de argilă cosmetică au un efect de strângere excelent: alb, verde sau albastru. Ele reduc porii dilatati, facand pielea mai fina si mai densa, strâng ovalul fetei, facand trasaturile mai clare. Un sfert de cană de lapte se încălzește și se amestecă cu 2 linguri. eu caolin. Daca pielea este grasa, in loc de lapte se foloseste apa minerala. Amestecul este măcinat bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe în el. Masca se distribuie pe fata si gat si se pastreaza 15-20 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Pielea suprauscata cu riduri fine va fi salvata de impachetari cu ulei cald. Un sfert de cană de ulei vegetal rafinat este încălzit într-o baie de apă. În același timp, ceaiul tare este preparat într-un recipient separat, filtrat și răcit. Un șervețel de tifon este scufundat în ulei cald, stors ușor și aplicat pe față. Se aplica o compresa cu ulei pe fata timp de 5 minute, apoi se indeparteaza, se sterge pielea cu ceai tare si se aplica din nou compresa. După 5 minute, pielea se freacă din nou cu decoct de ceai. Nu este necesară spălarea după o astfel de procedură.

O rețetă simplă și eficientă pentru întinerirea pielii: mască proaspătă cu suc de aloe. Reîmprospătează rapid pielea, o reface după plajă, îndepărtează ridurile fine și cutele, reduce umflarea. O frunză mare este zdrobită într-un blender, sucul este stors prin pânză. O cârpă de bumbac cu găuri pentru ochi și gură se înmoaie în suc și se aplică pe față timp de 10 minute. După procedură, este util să ștergeți fața cu gheață.

O mască de ou și miere poate face față pielii suprauscate. Gălbenușul se freacă cu 3 picături de ulei de portocale dulce, 1 linguriță. ulei de migdale și aceeași cantitate de miere lichidă. Amestecul se bate bine și se adaugă 1 lingură. l. fulgi de ovăz zdrobit. Amestecul de ouă se aplică nu numai pe față, ci și pe gât și decolteu. După 15 minute, reziduul este îndepărtat cu un tampon de bumbac umed.

Măștile cu fructe proaspete sunt foarte utile. O banană sau o piersică coaptă este piureată până la o stare de piure, combinată cu 1 linguriță. ulei vegetal și aceeași cantitate de suc de portocale. Amestecul se aplică timp de 15 minute. Masca împrospătează fața, netezește ridurile fine și reduce porii.

reteta masca de intinerire a pielii

Pentru ca masca să funcționeze, după aplicare, trebuie să luați o poziție orizontală și să vă relaxați.

Cum să scapi de ridurile adânci: rețete dovedite

O mască cu alge este potrivită pentru a netezi ridurile și cutele vizibile. Pulbere de alge uscată (3 linguri) Se toarnă 5 linguri. l. apa clocotita si se lasa sa se umfle. După 10 minute, se adaugă 1 linguriță la alge. miere lichidă și 3 picături dintr-o soluție uleioasă de vitamine A și E. Amestecul este bine amestecat și distribuit pe pielea feței și a gâtului, după 25 de minute reziduul se spală cu apă caldă.

Amestecuri pe baza de albus de ou au un bun efect de strangere. Ele strâng pielea, reduc porii, fac ovalul feței mai clar. Proteina se bate, combinată cu 1 s. l. suc de lamaie sau portocale si aplicat pe piele. Masca este cel mai bine folosită ca remediu expres, cu utilizare frecventă poate usca fața.

Măștile cu drojdie sunt utile pentru pielea lentă, tonifiată și ridată. O bucată mică de drojdie proaspătă se toarnă cu lapte cald până la starea de pastă lichidă. Amestecul se distribuie pe față și pe gât cu o perie. După 20 de minute, masca se spală cu apă caldă.